Tarka do sera Berger -wysublimowany smak sera
Pyszna pasta z tartym parmezanem lub tosty z wiórkami serowymi. Gotowanie staje się przyjemniejsze z tarką Berger. Stal nierdzewna to materiał, z którego wykonany jest ten gadżet kuchenny. Posiada on również wygodny uchwyt umożliwiający łatwe tarcie sera. Duże oczka ułatwia proces ścierania i zapobiegają zapychaniu się tarki bardziej miękkimi gatunkami serów. Używanie dużej standardowej tarki do tarcia małego kawałka sera jest mało praktyczne, ponieważ wymaga dłuższego czyszczenia oraz marnuje pyszny ser. Dlatego warto mieć w swojej kuchni mniejszą tarkę specjalnie do sera, szczególnie gdy jesteś fanką kuchni śródziemnomorskiej w tym włoskiej.
Apetyczna kuchnia
Tarka z trzonkiem posiada formę zakrzywionej łopatki. Wyprofilowanie ułatwia dociśnięcie sera do powierzchni ostrzy tarki. Tarka tnie ser na średniej wielkości płatki, które mają delikatniejszy smak i łatwiej się rozpuszczają niż ser w kawałku. Płatki sera będą doskonałym dodatkiem do sałatek, kanapek oraz innych dań. Przygotowanie pizzy, którą uwielbia cała rodzina, będzie łatwiejsze z tarką z trzonkiem.