Rękawica to istotny atrybut kuchenny – naprawdę niezbędny w codziennym gotowaniu. Najważniejszą cechą dobrej rękawicy jest skuteczna ochrona przed poparzeniami. Dlatego dobrym rozwiązaniem jest połączenie kilku warstw ochronnych. 

Silikon i warstwa bawełny – to właśnie wyróżniki odpowiedniej rękawicy. Antypoślizgowa warstwa z nowoczesnego silikonu pozwala na bezpieczne i pewne przenoszenie gorących naczyń, garnków i patelni a warstwa bawełny zapewnia komfort noszenia. Temperatura  maksymalna przy której można używać rękawic wynosi  250 ºC.

Cechy produktu:

  • antypoślizgowa warstwa silikonowa,
  • gruba, odporna na wysoką temperaturę bawełna,
  • wewnątrz miękka, bawełniana wyściółka
  • dłonie w całości wykonane z silikonu,
  • można prać w temperaturze 30 °C,
  • uchwyt do zawieszenia na haczyku,
  • markowy produkt niemieckiej firmy WENKO.
Wymiary
Długość 38 cm
Szerokość 19 cm
Do pobrania