W profesjonalnej kuchni wysokiej jakości garnek to podstawa. Garnki gastronomiczne, z racji intensywnej eksploatacji, powinny by wyjątkowo trwałe, co gwarantuje zastosowanie najlepszej jakości materiałów. Garnki Omega stworzone zostały z myślą o ich profesjonalnym zastosowaniu, ponieważ idealnie sprawdzają się w warunkach gastronomicznych. Garnki Omega wykonane zostały z najwyższej jakości stali nierdzewnej. Zastosowanie wysokogatunkowej stali nierdzewnej do produkcji naczyń kuchennych gwarantuje bezpieczeństwo użytkowania i higieniczność. Garnki ze stali nierdzewnej nie zawierają toksycznych związków chemicznych, ich idealnie gładka powierzchnia uniemożliwia rozwój mikroorganizmów, niezwykle łatwo utrzymać je w czystości i zachować ich nienaganny wygląd. Są one także odporne na działanie stężonych kwasów i zasad oraz wysokich temperatur. Grube ścianki pozwalają na dłuższe utrzymywanie ciepła (0,6 mm). Garnki posiadają trójwarstwowe dno (stal – aluminium – stal) dzięki czemu skumulowane podczas podgrzewania ciepło równomiernie się po nim rozchodzi. Przyspiesza to gotowanie, pozwalając zaoszczędzić czas, a tym samym zużycie gazu oraz energii elektrycznej. Wielowarstwowe dno pozwala także dłużej utrzymać temperaturę po zakończeniu gotowania. Skala na wewnętrznej ściance ułatwia odmierzanie wody. Beznitowe (spawane)mocowanie uchwytów ułatwia czyszczenie garnków, gwarantując najwyższy poziom higieny. Nienagrzewające się uchwyty podnoszą komfort pracy. Pokrywa w komplecie z garnkiem. Garnki są przystosowane do użytkowania na wszystkich typach kuchni, także indukcyjnych. Nadają się do mycia w profesjonalnych zmywarkach.
Wymiary
Średnica 16 cm
Szerokość 23 cm
Wysokość 10 cm
Do pobrania