Według współczesnych norm żywieniowych, dla zachowania zdrowia i dobrej kondycji człowiek powinien między innymi odpowiednio się odżywiać - kuchnia musi być zdrowa. W zbilansowanej diecie powinny pojawiać się warzywa, owoce, sery i mięso. Należy unikać potraw smażonych, a przyzwyczaić kubki smakowe do dań gotowanych, duszonych, przyrządzanych na parze, w rękawach do pieczenia czy naczyniach żaroodpornych. Naczynie pozwala w bardzo krótkim czasie, bez dużego nakładu pracy przygotować zdrowe jedzenie w wysokich temperaturach. Tym samym pozwala oszczędzić czas i wysiłek wkładany w przyrządzanie obiadu, kolacji czy nawet deseru. Dodatkowo szkło nie wchodzi w reakcje chemiczne z żadnym rodzajem żywności - przygotowywane potrawy są więc zdrowe i wolne od niepotrzebnych związków chemicznych. Nie tracą wartości odżywczych oraz swojego naturalnego smaku i aromatu.

 

Naczynie żaroodporne - tysiące pomysłów na zdrowy obiad

W szklanym naczyniu można zapiekać lub dusić różne rodzaje mięs, także takie, które wcześniej zostały zamarynowane w wybranych przyprawach i dodatkach. Naczynie może też posłużyć do zapiekania ryby czy warzyw, a nawet do upieczenia deseru. Składniki przyrządzanego dania można dowolnie dobierać i komponować, co sprawi, że żaden obiad nie będzie nudny. Naczynie żaroodporne posiada wygodne uchwyty, które pozwalają bezpiecznie wyjąć je np. z nagrzanego piekarnika. Jego wygląd jest klasyczny i bardzo estetyczny - gotowe dania można podać w samym naczyniu, pamiętając, by postawić je na stole na odpowiedniej płytce lub desce, chroniącej przed temperaturą nagrzanego naczynia. Utrzymanie produktu w czystości jest bardzo łatwe.

Wymiary
Waga 2.754 kg
Do pobrania