Tłuczek do mięsa Tinto – przyrządzaj kotlety jak mistrz kuchni

Dźwięk rozbijanych kotletów to stały element niedzielnych poranków niemal w każdym domu – bo po ciężkim tygodniu pracy nic nie smakuje tak dobrze jak schabowe z ziemniakami i surówką. Tłuczek do mięsa Tinto sprawi, że przygotowanie tradycyjnego obiadu będzie znacznie prostsze niż do tej pory.

Lekki, dobrze wyważony i poręczny – to podstawowe cechy, które gwarantują sprawne posługiwanie się ubijakiem . Wykonany z aluminium młotek waży niewiele, więc nie zmęczysz się nawet po przygotowaniu kotletów dla całego pułku wojska (albo wygłodniałej rodziny). Jednocześnie miękka i antypoślizgowa rączka sprawia, że tłuczek do rozbijania mięsa nie wypadnie Ci z mokrej dłoni. Dwie różne końcówki z wypustkami pozwalają wybrać powierzchnię odpowiednią do rodzaju mięsa – dzięki temu rozprawisz się z najtwardszymi włóknami i uzyskasz idealnie kruche, rozpływające się w ustach danie.

Rozbijak przechowuj zawsze pod ręką – posłuży Ci do przygotowania nie tylko klasycznych kotletów, ale i nadziewanych rolad, bitek czy steków na grilla. Aluminiowy tłuczek do mięsa może przy okazji stać się ozdobą Twojej kuchni.

Wymiary
Długość 28 cm
Szerokość 10 cm
Waga 0.22 kg
Do pobrania