Rondel Vikos – praktyczny pomocnik każdego mistrza kuchni

W czym ugotować budyń albo roztopić czekoladę do ciasta? Można wykorzystać zwykły garnek, ale krótkie uchwyty szybko się nagrzeją i trzymanie naczynia podczas mieszania będzie uciążliwe. Do tych oraz innych celów kulinarnych polecamy rondel Vikos o pojemności 1,6 l.

Wysoki garnek doskonale nadaje się do obróbki termicznej produktów, które pryskają w trakcie wrzenia albo mają tendencję do wykipienia. Długa rączka chroni przed poparzeniem i ułatwia mieszanie potrawy. Gotową zawartość możesz wygodnie przelać na talerz lub do słoika, korzystając z dwóch lejków. Dzięki antyprzyczepnej powłoce Qualum Basic czeka Cię gotowanie bez stresu – rondel nieprzywierający zapobiega przypaleniu i rozpadaniu się potraw. Rondel ma wielowarstwowe dno, dzięki któremu garnek równomiernie się nagrzewa i dłużej utrzymuje temperaturę. Naczynie zostało wykonane ze stali nierdzewnej 18/0, więc nie zawiera niklu i wykazuje silne właściwości ferromagnetyczne.

Nawet zwykły rondel do mleka będzie ozdobą kuchni – możesz zawiesić go nad wyspą razem z innymi garnkami lub na relingu nad blatem. Ze względu na nieprzywierającą powłokę garnek świetnie sprawdzi się w gotowaniu karmelu, sosów, dżemu czy polewy do ciast.

Wymiary
Waga 0.513 kg
Do pobrania